Lammskinn


”Kom känn och upplev”

Vi är ledande på pälskvalitet!

Pälsskinnet från Gotlandsfåret är unikt
Lindholmen är en väl etablerad avelsbesättning som byggts upp under många års medvetet avelsarbete för att få djur med de bästa pälsegenskaperna. På de årliga baggauktionerna har vi köpt in ett urval av de bästa avelsbaggarna i landet. Vi har också sålt många fina bagglamm och fått ett flertal priser för bästa pälskvalitet. Vårt avelsarbete återspeglas i de vackra lammskinnens lock, glans och silkighet. Lammskinnen är mjuka och särskilt uppskattade som babyskinn. Färgen varierar från ljust till mörkt i gråskalans alla nyanser. Tackskinnen är större med ett vackert grafiskt färguttryck.
Skinnen är helt igenom svenskt beredda på Tranås Skinnberedning och är tvättbara. Skinnen prissättes efter kvalitet och storlek eftersom varje skinn är unikt.
Alla skinn som säljs i gårdsbutiken kommer från den egna uppfödningen

Lammskinnen är 90 -105 cm långa och ca 75 – 80 cm breda och kan fås med olika ullängd. Skinnen med 35 mm ullängd kallas för plädklippta och används ofta till heminredning och till Babyskinn  – ”Sov gott med ulletott” –  eller för äldre att ligga eller sitta på. Skinnen med 18 mm ullängd kallas för pälsklippta och används ofta till konfektion och möbler. Skinnen med full ullängd kallas för mattklippta och används till golvskinn men kan också användas till annan heminredning.
Pris från 2,600:-

Tackskinnen är 100 – 125 cm långa och 90 – 100 cm breda. Dessa bereds oftast som plädklippta med 35 mm ullängd och används företrädesvis till heminredning.men kan också fås som mattskinn med full ullängd.
Pris från 3,500:-

Skötselråd
Maskintvätt på ullprogram 30° C eller handtvätt i milt schampo med pH 3,5 – 5,5. Torka hängande eller liggande på galler. Sträck skinnet lätt. Skölj av mindre fläckar för hand. Vädra och skaka skinnet vid behov.

När du köper ett lammskinn från Lindholmen får du en exklusiv och hållbar produkt att ha glädje av i många år. Du bidrar också till det öppna landskapet och den biologiska mångfalden på naturreservatet Vallda Sandö med omgivningar.


Vi har sålt många skinn till kunder utomlands. Här är två skinn som en kund i London har köpt

                                            Vi säljer framförallt många Babyskinn